Nintendo

 

Een Game Boy is een draagbare spelcomputer ontwikkeld door het Japanse bedrijf Nintendo.

De meeste spelcomputers worden waardeloos wanneer er een opvolger verschijnt. Bij een Game Boy was dit niet altijd het geval. De cartridges van de allereerste spellen daterend uit 1989 zijn nog altijd speelbaar op de Nintendo Game Boy Advance. Op de Game Boy Micro echter zijn alleen nog maar Game Boy Advance-spellen te spelen. Door de jaren heen werd de concurrentie van gelijkaardige draagbare systemen door Nintendo de grond ingeboord. Het heeft er echter een aantal jaren op geleken dat Nintendo zou worden voorbijgestreefd door de PlayStation van Sony.

Een Game Pack is een kleine cassette die gebruikt wordt om data (de spelletjes) op te slaan. Alle Game Boycassettes zijn 5,8 bij 6,5 cm groot, behalve die voor de Game Boy Advance. Er zijn door de tijd heen verschillende soorten Game Packs gebruikt.

De originele Nintendo Game Boy: De 8 bit-versie uit 1989. Gebaseerd op een Z80. Klein zwart-wit lcd scherm zonder backlight. Games worden op zogenaamde ROM-cartridges geplaatst.

Er zijn veel spellen beschikbaar voor de Game Boys. In 2003 werd de Game Boy Advance SP uitgebracht. De letters SP staan voor Special Project, en het apparaat is een verbeterde versie van de Gameboy Advance. Hiermee hoopte Nintendo de opgelopen achterstand weer in te halen.

 

Nintendo Game Boy (1989)

Nintendo Game Boy (1989)

Ook deze handheld heb ik al in mijn bezit door hem al te hebben toen ik nog jong was. Veel games heb ik er wel niet voor maar daar zal ik ooit als ik aan handhelds voort doe wel aan beginnen. Wel is het de handheld waar ik het meest op gespeeld heb. Vooral Mario Bros. en tetris.

Deze handheld is extreem makkelijk te vinden en niet duur. Er gaan wel veel verkleurde de ronde (wat niets doet aan de kwaliteit en de spellen).