Nintendo

De Game Boy Advance is een draagbare spelcomputer van Nintendo geïntroduceerd in 2001. De Game Boy Advance is de opvolger van de Game Boy Color. Het was de eerste handheld met een 32 bits-processor. In 2003 werd een vernieuwde versie, de ‘Game Boy Advance SP’, op de markt gebracht. In 2005 introduceerde Nintendo een sterk verkleinde versie genaamd Game Boy Micro.

In begin van 2003 bracht Nintendo een nieuwe versie van de Game Boy Advance uit. Deze versie heeft een intern lampje vooraan het scherm dat aan en uitgezet kan worden. Het heeft ook een herlaadbare Lithium-Ion batterij en is vormgegeven in een opklapbaar model. Daarnaast is de kwaliteit van het lcd-scherm verbeterd.

 

Game Boy Advance

Game Boy Advance (2001)

 

Rond dezelfde tijd als de introductie van de Game Boy Micro, bracht Nintendo een nieuwe versie van de SP uit, ook wel GBA SP+ genoemd. Deze bevat een lamp achter het scherm, waardoor ‘schaduw’ effecten verdwijnen en het beeld evenredig verlicht wordt. Bovendien bevat dit model twee licht-standen, te weten normal en bright.

 

Game Boy Advance SP

Game Boy Advance SP (2003)

In september 2005 lanceerde Nintendo een nieuwe versie van de Game Boy Advance. Deze versie, genaamd Game Boy Micro, is technisch gelijkwaardig met de originele Game Boy Advance, maar is veel smaller en kleiner. De Game Boy Micro laat toe om makkelijk het uiterlijk te veranderen met behulp van faceplates die men kan vervangen met verschillende kleuren en thema’s. In tegenstelling tot de andere twee versies, kan de Game Boy Micro geen Game Boy en Game Boy Color spelletjes afspelen.

 

Game Boy Micro

Game Boy Micro (2005)

Van deze handheld heb ik geen enkele versie. Zijn wel leuke hebbedingetjes eigenlijk. Maar zoals ik al eerder wist te zeggen. Ik fixeer me eerst en vooral op consoles. Ik weet dus ook niet de prijzen en de beschikbaarheid. We zien wel.

 

Hier heb ik de orginele van. Vond deze de leukst uitziende versie. Ik heb er wel nog maar slechts een game of 5 van.
To be updated.